Trips

Turaco Birding levert zowel eendaagse als meerdaagse trips. Een aantal trips staat hieronder opgesomd, maar in feite is alles mogelijk. Overleg met Pa Musa Jatta wat eventueel goede combinaties zijn. Ook weet Pa waar recentelijk leuke soorten zijn gezien en waar je dus de meeste kans hebt om een succesvolle tour te maken.

Alleen als jij tevreden bent is Pa dat ook!

 

Een- of half daagse trips

Een trip van een halve dag begint bij Turaco Birding over het algemeen zo lang voor zonsopgang dat je precies bij het eerste licht op plaats van bestemming bent. Meestal betekent dat dat je rond 07:00 vertrekt.
Er zijn veel bestemmingen die je kunt bezoeken. Sommige zoals Abuko en Lamin Ricefields zijn heel goed combineerbaar. Overleg dat vantevoren zodat je de optimale dagindeling kunt krijgen.

Bekende bestemmingen voor een hele of een halve dag zijn:

  • Abuko
  • Lamin Ricefields
  • Brufut
  • Kartong
  • Kotu
  • enz. enz.

Geef bij Pa aan waar je interesse’s liggen (wetlands, bos, enz) of welke soorten je graag wilt zien en plan een geweldige dag.

Een halve dag eindigt overigens meestal halverwege de middag, je krijgt meer dan 100% waar voor je geld!

 

MEERDAAGSE TRIPS

Er is een aantal ‘standaard’ meerdaagse trips. Hieronder staat daarvan een. Uiteraard is veel meer mogelijk, al naar gelang je wensen en beschikbare tijd.

Geef vantevoren weer je wensen aan, dan kan dat meegenomen worden in de planning.

Voorbeeld, vierdaagse trip naar Georgetown:

Dag 1,
Je wordt opgepikt bij je hotel en we vertrekken rond 07:00 oostwaarts naar Tendaba. Onderweg stoppen we vaak op mooie plekken, en ’s avonds komen we aan bij Tendaba Camp waar we overnachten..

Dag 2,
Na het ontbijt gaan we verder richting Georgetown waar we met de pont de rivier oversteken en via de noordzijde van de rivier verder gaan naar Farafenni. Onze eerste stop is bij Njain Sanjal waar we de Saviles Bustard, Bronze wing Courser en Chestnut-bellied Sandgrouse hopen te zien. De volgende stop zal zijn bij Kaur Wetland en daar maken we kans op de beroemde Egyptian Plovers en andere soorten. Van daar gaan we naar de Stone Circle voor de Northern Carmine Bee-eater en daarna naar Georgetown later in de avond voor onze tweede overnachting.

Dag 3,
Vanuit Georgetown, na het ontbijt, rijden we naar Bansang Sand Mining Area, het breodterrein van de Red throated Bee-eater die daar in een grote kolonie zitten.Daarna gaan we weer verder naar Tendaba.Onderweg zullen we weer vaak stoppen. Eerst stoppen we bij een roestplek van de Marabou Storks en bij de Jahali Swamp tot de Dalaba Swamp. ’s Avonds arriveren we weer in Tendaba waar we voor de tweede keer overnachten.

Dag 4,
Na het ontbijt in Tendaba gaan we met een boot naar de noordzijde van de rivier door een mangrovebos, genaamd Tunku and Kissi Bolong.Met een beetje mazzel zien we de African Fin-foot, veel roofvogels en waadvogels. Na de boottocht vertekken we weer langzaam maar zeker naar het westen, uiteraard weer met de nodige stops.

 

NIET-VOGEL TRIPS

Wil je niet de de hele dag vogelen, of wil de rest van de familie óók een keer wat ‘leuks’ doen? Pa Musa Jatta organisserd ook trips waarbij vogels niet centraal staan. Het zal niet helemaal te vermijden zijn dat er toch zo nu en dan een mooie vogel aangewezen wordt aan de kant van de weg…

Voorbeelden:

Sight Seeing

Een halfdaagse trip naar Banjul, de krokodillenpoel en de Serekunda markt

Eendaagse rondrit

Een rondrit van een volle dag naar de Krokodillenpoel, een batikfabriek, de Serekunda markt, een schooltje, Lamin Lodge met een boottocht van een uur door de kreek, een plaatselijk dorpje en dan naar Sanyang Paradise Beacht om lekker af te koelen. En daarna via de beroemde Tanji vismarkt weer naar het hotel.

Lazy day

We gaan met de boot naar een inham van de Gambia rivier en gaan daar vissen en zwemmen.. We hebben lunch in de boot en gaan pas ’s avonds weer terug naar het hotel.

Tweedaagse trip naar Tendaba

We zullen zien hoe de lokale bevolking leeft in hun dorpjes. In Tendaba gaan we met een boot naar de noordzijde van de rivier door de mangrovebossen. We overnachten in Tendaba en gaan de volgende dag weer terug.

Driedaagse trip naat Rendaba en Georgetown.

Met deze trip gaan we diep het binnenland in. We overnachten in Tendaba en in Georgetown. Onderweg naar Georgetown bezoeken we de Stone Circle en de chimpancees in het Chimpanzee Rehalibation Project. In Georgetown bezoeken we het Slave House. Terug in Tendaba hebben we voor de tweede keer de boottrip naar de noordzijde van de rivier en gaan we weer terug naar de kust.

Noord Senegal

Eendaagse trip naar het safaripark Fatala Game Park.

 

Verder is het mogelijk om trips te maken naar Niokolo National Park, Djoudj national Park en de Richard Tall route naar St. Louis. Overleg hierover met Pa Musa Jatta voor meer informatie.